✅ Gratis verzending binnen NL ✅ Vaak binnen 1-2 dagen in huis ✅ Met spoed nodig? Bel ons: 053-7901900 | Whatsapp chat | Stuur mail

Klantenservice: 053-7901900 Whatsapp chat openengeef een boom cadeau

Bestel drie amazone bomen en wij laten ze planten in de Amazone  

Photo by Mincho Kavaldzhiev

Geef Amazone bomen cadeau 🌲

Geurtje, cadeaubon of bosje bloemen cadeau geven? Waarom geen set amazone bomen. Super leuk om te krijgen! Een cadeau dat je niet snel gaat vergeten. Je ontvangt van ons een digitaal certificaat of per post in een mooi frame geprint op gerecycled papier. 

✅ Ontvang een gepersonaliseerd certificaat 
✅ Inclusief persoonlijke boodschap
✅ Digitaal of in een frame per post


Koop 3 amazone bomen voor 

€ 6,00 

Inclusief gepersonaliseerd certificaat. 
Koop meer bomen voor € 2,00 per stuk 💚

Zuurstof voor zeker 6 personen🌲

Een hectare nieuw bos kan jaarlijks ongeveer 2,5 ton koolstofdioxide vastleggen. Jonge bomen absorberen CO2 met ongeveer 5,8 kg per jaar. Als de boom ongeveer tien levensjaren heeft bereikt is deze het meest productief. Na schatting creëren ze dan een CO2-opslag van 22 kg per jaar. Omgerekend is dat voldoende zuurstof voor twee mensen. 
Bron: Urbanforestrynetwork.org

We hebben 321 miljoen hectare aan bomen nodig. 
Niet alleen om het broeikaseffect drastisch te verminderen maar ook om de bodem en watervoorraden te herstellen en te behouden.
 

 KOOP BOMEN 

Na wat speurwerk en een paar berekeningen hebben we uitgerekend hoeveel bomen je jaarlijks moet kopen (laten planten) om de CO2 uitstoot van je auto te compenseren. Iets wat ons echt heeft wakker geschud en tegelijkertijd enthousiast maakte.  

Met onze graveerheren & dames hebben we een online rekentool gebouwd. Nu kan iedereen gemakkelijk uitrekenen hoeveel CO2 ze uitstoten met de auto en hoeveel bomen je hiervoor moet planten. 

Na het kopen van de bomen ontvang je per mail een digitaal bewijs in vorm van een certificaat. Het is geen echt eigendomscertificaat van een boom, maar wel het bewijs dat er bomen van het geld worden geplant. Dit doen wij in samenwerking met een organisatie die afgelopen jaar in o.a. de Amazone 10.004.595 bomen hebben geplant.  

Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen, maar op deze manier kan je wel een beetje CO2 uitstoot goedmaken. Vooral ook leuk om iemand cadeau te geven, geen bloemetje die na een paar weken verwelkt maar een boom die tientallen jaren keihard voor je aan het werk gaat.  

> VERKOELING

Bomen zijn een natuurlijke airconditioner. In de zomermaanden kunnen bomen de temperatuur zelfs verlagen met  6 tot 8 graden.

> WINDSCHERM

Bomen zorgen voor lagere windkrachten. Dit beperkt o.a. de schade bij stormen / natuurrampen.

> DIEREN 

In en rondom de bomen leven veel kleine en grote dieren. Laten we deze (bedreigde) dierensoorten beschermen door samen de Amazone te renoveren.

> PLANTEN

Bomen creëren een perfecte omgeving voor talloze andere planten, die anders nooit de mogelijkheid hebben om te groeien.

Hoeveel bomen wil je laten planten?

Welke naam wil je op het certificaat?

Persoonlijke boodschap op certificaat
Bijv. Gefeliciteerd! Ik geef je dit jaar geen bloemen maar vijf Amazone bomen 🙂

Een echt duurzaam cadeau

Urban Forestry Network heeft de opbrengst van een boom omgerekend naar valuta.
Naar schatting heeft een Amazone boom dan na 50 jaar het volgende opgeleverd: 

€26.500
Zuurstof per boom
€79.500

Totaal bij 3 bomen

€51.500
Luchtreiniging per boom
€154.500

Totaal bij 3 bomen

€31.000
Waterrecycling per boom
€154.500

Totaal bij 3 bomen

€25.700
Beheersen van bodemerosie
€77.100

Totaal bij 3 bomen

Koop de bomen

Kies zelf hoeveel bomen je wil laten platen in de Amazone. Bestel ze via IDEAL en ontvang een gepersonaliseerd certificaat per mail.

Geef het cadeau

Verras iemand met dit geweldige duurzame cadeau of hang het certificaat zelf aan de muur. Thuis of boven je bureau op kantoor.

De bomen worden geplant

Onze partner (Onetreeplanted) zorgt ervoor dat de bomen voor je worden geplant in de Amazone. 

De bomen gaan aan het werk

Klaar! Vanaf nu doen de bomen het werk voor je. Zo creëer je al zuurstof voor zes personen bij het aanschaffen van maar drie bomen.

Mens, dier & plant zijn je ook dankbaar 💚

Het is niet meer dan normaal dat overal waar bomen worden geplant, dieren in het wild en andere planten zullen volgen. Bomen bieden onderdak en voedsel aan vogels en kleine dieren, zoals eekhoorns en bevers. Bomen creëren een omgeving waarin planten kunnen groeien die er anders niet zouden zijn. 

Bomen helpen ons ook het klimaat te veranderen door de luchttemperatuur te verlagen, de luchtvochtigheid te verhogen en windsnelheden te verlagen.   

In de zomermaanden zorgen bomen voor schaduw en verdamping van water door het transpiratieproces. De verdamping van een enkele grote boom kan het verkoelende effect produceren van 10 airconditioners ter grootte van een kamer die 24 uur per dag in bedrijf zijn. 

Geef je beste vriend(in) een echt duurzaam (verjaardags)cadeau!
Iets dat ze niet snel gaan vergeten 🙂


Klantenservices

Tel. 053-7901900 
Whatsapp. 053-7901900 
Mail onze klantenservice ›

Graveerheer (onderdeel van Feesd)
Kvk. 56119771
IBAN. NL23ABNA 0534235794
BIC. ABNANL2A
BTW nr. NL002253919B24