Wat voor een auto heb je?


( weinig CO2 uitstoot )


( gemiddeld CO2 uitstoot )


( veel CO2 uitstoot )

co2 compenseren

CO2 COMPERSEREN

Na wat speurwerk en een paar berekeningen hebben we uitgerekend hoeveel bomen je jaarlijks moet kopen (laten planten) om de CO2 uitstoot van je auto te compenseren. Iets wat ons echt heeft wakker geschud en tegelijkertijd enthousiast maakte.  

Met onze graveerheren & dames hebben we een online rekentool gebouwd. Nu kan iedereen gemakkelijk uitreken hoeveel CO2 ze uitstoten met de auto en hoeveel bomen je hiervoor moet planten. 

Na het kopen van de bomen ontvang je per mail een digitaal bewijs in vorm van een certificaat. Het is geen echt eigendomscertificaat van een boom, maar wel het bewijs dat er bomen van het geld worden geplant. Dit doen wij in samenwerking met een organisatie die afgelopen jaar in o.a. de Amazone 10.004.595 bomen hebben geplant.  

Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen, maar op deze manier kan je wel een beetje CO2 uitstoot goedmaken. Vooral ook leuk om iemand cadeau te geven, geen bloemetje die na een paar weken verwelkt maar een boom die tientallen jaren keihard voor je aan het werk gaat.  

> VERKOELING

Bomen zijn een natuurlijke airconditioner. In de zomermaanden kunnen bomen de temperatuur zelfs verlagen met  6 tot 8 graden.

> WINDSCHERM

Bomen zorgen voor langere windkrachten. Dit beperkt o.a. de schade bij stormen / natuurrampen.

> DIEREN 

In en rondom de bomen leven veel kleine en grote dieren. Laten we deze (bedreigde) dierensoorten beschermen door samen de Amazone te renoveren.

> PLANTEN

Bomen creëren een perfecte omgeving talloze andere planten, die anders nooit de mogelijkheid hebben om te groeien.

BOMEN & EURO'S

Urban Forestry Network heeft de opbrengst van een boom omgerekend naar valuta.
Na schattig heeft een Amazone boom na 50 jaar het volgende opgeleverd: 

€26.500
Zuurstof per boom
€51.500
Luchtreiniging per boom
€31.000
Waterrecycling per boom
€25.700
Beheersen van bodemerosie


Met vriendelijke groet, Wessel Bottenberg 
Tel. 085-1309142 / Whatsapp. 06-83445578 / Mail ons ›